Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Aynı zamanda yangın merdiven bapları tabiatıyla kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni yapım etmek ve montajını edinmek binaların yangından korunması bâtınin elzemdir.

Binalarda belli standartlarda dünya alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapmızdan birisi güçlük açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş evetğu derunin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin pozisyon anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya esaslı kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin sağlıklı çaldatmaışması ve bapyı geçmiş kapatması gerekir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine şayan olarak belirlenen bölgelere ve sayılara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde yahut yakınında Yangın yangın kapısı Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dem boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Demetevler mahallesinde kâin meslekletmeme İtfaaiye müfredatına şayeste şekilde yangın cıkış bapsı yapılması gerekmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Binanın ciğerinden adiya hakikat nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Opsiyonel olarak kötü sızdırmazlık sağlayan kapı zirı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Kattaki konutların her birinin yürekinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu değildir.

Dairesel merdivenin müsaade verilmediği yerler arasında ekol, esenlik tesisu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden şu denli evetğu meze merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına ruhsat verilemez.

Report this wiki page